To keep listening our Music PRESS HERE  

Ασπαρτάμη(!)-μια γλυκιά τροφή για τον καρκίνο!!

Share it:Μία από τις πιο επικίνδυνες ουσίες που εγκρίθηκαν ποτέ σε “τρόφιμα”!
“Θα πίνατε οικειοθελώς ένα ποτήρι μεθανόλη ή φορμαλίνη (φορμαλδεϋδη, formalin)? Σίγουρα δεν θα το κάνατε. Γιατί? Ανόητη ερώτηση. Γιατί θα οδηγούσε σε ακαριαίο θάνατο. Πίνετε αντ’ αυτού ευχαρίστως μία Coke-light ή μασάτε μία τσίχλα Orbit δίχως ζάχαρη? Προτιμάτε να δίνετε στα παιδιά σας, λόγω της τερηδόνας, coke-light αντί για την απλή? Γενικά τα πρόσθετα στη διατροφή δεν προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες, πονοκεφάλους, συμπτώματα όμοια με αυτά της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS multiple sklerose), επιληψία, πάρκινσον, Αλτσχάϊμερ, μεταβολή διάθεσης, δερματοπάθειες, τύφλωση, όγκους στον εγκέφαλο, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και μείωση της ευφυΐας. Η ασπαρτάμη όχι μόνο συνδράμει στα παραπάνω, αλλά είναι υπεύθυνη και για 90 επιπλέον επιπλοκές στην υγεία, όπως έδειξαν μακροχρόνιες μελέτες. (…)”
Μάρτιν Μπέκερ
Χθες έγινα αποδέκτης των τριών εικόνων με την ετικέτα της coca cola zero, δίχως καμία άλλη πληροφορία. Βλέποντας στην ετικέτα τους όρους “ασπαρτάμη” και “φαινυλαλανίνη” θυμήθηκα πως από καιρό είχα συγκεντρώσει σχετικό υλικό και πως εκκρεμούσε ένα κείμενο γι’αυτά τα “ωραία” προσθετικά στην τροφής μας. Ευχαριστώ λοιπόν τη φίλη που μου το θύμισε…
Σίγουρα λίγο-πολύ όλοι μας ξέρουμε πως δεν είναι “καλό” να πίνουμε “αναψυκτικά” και “κόκα-κόλες”, αλλά πόσοι ψάξαμε ποτέ το γιατί? Ένα από τα “γιατί” έχει άμεση σχέση με τα συστατικά τους… και ειδικά με την “ασπαρτάμη”, που αναγράφεται στην εικονιζόμενη ετικέτα της “coke zero”.Ας δούμε λοιπόν από κοντά την “ασπαρτάμη”:
Η ασπαρτάμη είναι γνωστή και με τις ονομασίες “Nutra-Sweet”, “Equal”, “Spoonfull”, “Canderel”, “Sanecta” ή απλά ως “υποκατάστατο ζάχαρης”. Επιπλέον οι ενδείξεις Ε951 όπως και Ε950-999 αναφέρονται επίσης στο ίδιο συστατικό, δηλαδή την “ασπαρτάμη”. Η χημική της ονομασία είναι “L-Aspartyl-LPhenylalaninmethylester”. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ιδιαίτερα “γλυκιά” γεύση. Είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη συνηθισμένη ζάχαρη και ταυτόχρονα έχει μόλις 4kcal (θερμίδες) ανά γραμμάριο.
Με αυτή, τη “γλυκιά” της ιδιότητα μπήκε στη ζωή όχι μόνο των διαβητικών, αλλά και των ανθρώπων που νοιάζονται για την ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνουν (χωρίς να γνωρίζουν δυστυχώς την “ποιότητα”, αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω).
Επειδή μάλιστα η γεύση της πλησιάζει περισσότερο αυτή της ζάχαρης, απ’ ότι η ζαχαρίνη ή το “cyclamat”, έχει συμπεριληφθεί σε περισσότερα από 9000 προϊόντα, σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η εξάπλωση της χρήσης της επήλθε μετά την λήξη “πατέντας ευρεσιτεχνίας” που είχε στην κατοχή της η εταιρία Monsanto και συγκεκριμένα η θυγατρική της “Kelco”. (Σας θυμίζει κάτι η Monsanto? Κάτι άσχημο μήπως?…)
Η ασπαρτάμη είναι ένα dipeptidester (διπεπτίδιο θα το ονόμαζα στην ελληνική, αλλά πιθανόν να υπάρχει στη γλώσσα μας κάποιος συγκεκριμένος ιατρικός όρος, οπότε το αφήνω αμετάφραστο) των αμινοξέων L-Asparagin-οξύ και L-Phenylalanin. Τα αμινοξέα αυτά παράγονται και τα δύο από μικροοργανισμούς. Η αμερικανική εταιρία G.D. Searle & Co, επίσης θυγατρική του “γίγαντα χημικών” Monsanto, βρήκε μία διαδικασία, ώστε να παράγει φαινυλαλανίνη με οικονομικότερο τρόπο μέσω γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων (!). Σύμφωνα με πληροφορίες και η εταιρία Hoechst AG διαθέτει σχετική πατέντα. (1)
Το πρόβλημα λοιπόν με την ασπαρτάμη είναι πως μέσα στο ανθρώπινο σώμα, διασπάται και πάλι στα συστατικά της, δηλαδή:
 • σε 40% aspartamin,
 • 50% φαινυλαλανίνη και
 • 10% μεθανόλη.
Η φαινυλαλανίνη είναι επικίνδυνη, ειδικά για τους ανθρώπους που πάσχουν από φαινυλκαιτονουρία (PKU)-μία πάθηση η οποία προκαλείται από έλλειψη ενζύμου και διαπιστώνεται άμεσα με σχετική αιματολογική εξέταση ειδικά στα νεογέννητα και απαιτεί ιδιαίτερο διαιτολόγιο εφ’ όρου ζωής-.
Η έλλειψη ή το μπλοκάρισμα του ενζύμου phenylallaninhydroxylase που διαθέτει το ίδιο το σώμα μας -το οποίο μετατρέπει τη φαινυλαλανίνη (που επίσης υπάρχει στον οργανισμό) σε τυροσίνη-, προκαλεί την αύξηση της φαινυλαλανίνης στο σώμα και την μετατροπή της στο οξύ “phenylbrenztrauben-saure” (phenyl-CH3-CO-COOH).
Επακόλουθα αυτής της μετατροπής είναι μεταξύ άλλων η μη φυσιολογική σωματική και νοητική ανάπτυξη. Επιπλέον η μεγάλη περιεκτικότητα φαινυλαλανίνης στο αίμα προκαλεί μείωση του επιπέδου σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που οδηγεί σε συναισθηματικά “μπλοκαρίσματα” όπως την κατάθλιψη (άλλη μια μοντέρα ασθένεια…).
Ιδιαίτερα επιβλαβής είναι οι χαμηλές τιμές σεροτονίνης για τα αγέννητα έμβρυα και για τα μικρά παιδιά.
Μάλιστα Dr. Louis J. Elsas έδειξε, μπροστά στο αμερικανικό κογκρέσο, πως η φαινυλαλανίνη διασπάται και αφομοιώνεται από τα τρωκτικά (πάνω στα οποία στηρίζει τις μελέτες της η Monsanto) πολύ καλύτερα από ότι ο ανθρώπινος οργανισμός…
Το οξύ ασπαρτάμης, είναι ακόμη πιο επικίνδυνο.
Όπως διαπίστωσε ο Dr. Russel L. Blaylock, από το πανεπιστήμιο του Μισισιπή, μελετώντας πάνω από 500 επιστημονικές αναφορές, οι δραστικά μεγάλες ποσότητες ελεύθερων αμινοξέων όπως το οξύ ασπαρτάμης ή τα οξέα γλουταμίνης (η οποία αποτελεί το 90% του mononatrium Glutamat) προκαλούν βαριές χρόνιες νευρολογικές διαταραχές.
Βέβαια στον εγκέφαλο υπάρχει ένα σύστημα, ένα είδος “φίλτρου” (ΒΒΒ-Blut-Hirn Barriere), που υπό φυσιολογικές συνθήκες τον προστατεύει και εμποδίζει την υψηλή συγκέντρωση ασπαρτάμης και γλουταμίνης, όπως και την εισροή υψηλών συγκεντρώσεων ουσιών-δηλητήρια για τον ίδιο, κατά την είσοδο του αίματος σε αυτόν.
Αυτό όμως το “φίλτρο”
 • δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο στα μικρά παιδιά
 • δεν προστατεύει όλα τα τμήματα του εγκεφάλου
 • βλάπτεται από χρόνιες ή άλλες καταστάσεις & ασθένειες και
 • υπερφορτώνεται από την μεγάλη κατανάλωση ασπαρτάμης ή γλουταμίνης
Μια τέτοια κατάσταση αρχίζει να βλάπτει τους νευρώνες. Περισσότερο από 75% των εγκεφαλικών κυττάρων καταστρέφονται, προτού εμφανιστούν κλινικές εικόνες όπως: απώλεια μνήμης, ορμονικές διαταραχές, επιληψία, Alzheimer, Parkinson, υπογλυκαιμία, κ.α.
Τόσο η Monsanto, όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες των περισσοτέρων κρατών, αποσιωπούν τέτοιες μελέτες ή παρουσιάζουν πορίσματα με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα (γνωστή πλέον πρακτική ακόμη και φαρμακευτικών κολοσσών…).
Η μεθανόλη (methylalkohol) είναι το ίδιο επικίνδυνη.
Ακόμη και πολύ μικρές δόσεις μεθανόλης για μεγάλο διάστημα, συναθροίζονται στο σώμα και βλάπτουν όλα τα νεύρα. Ιδιαίτερα βλαβερή είναι για τα οπτικά και τα εγκεφαλικά νεύρα.
Στα αλκοολούχα ποτά -εάν περιέχουν μεθανόλη- δρά ανασταλτικά στις επιδράσεις του methylalkohol το ethylalkohol και περιορίζει τις συνέπειες.
Όχι όμως στην ασπαρτάμη!
 • Η μεθανόλη απελευθερώνεται από την ασπαρτάμη μέσα στο σώμα, όταν αυτή έρχεται σε “επαφή” με το ένζυμο chymotrypsin. Η απελευθέρωση μεθανόλης στο σώμα επιταχύνεται εάν υπάρχει παράλληλη εισαγωγή ελεύθερης μεθανόλης.
 • Επιπλέον μεθανόλη απελευθερώνεται από την ασπαρτάμη, εάν αυτή θερμανθεί σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου. (ο καφές μας άραγε τι θερμοκρασία έχει? ή τα τρόφιμα που αγοράζουμε έτοιμα και την περιέχουν, σε ποια θερμοκρασία “ψήνονται”?…)
Απίστευτό κι όμως αληθινό: Το 1993 το FDA (Food and Drug Administration, USA) έδωσε έγκριση στη χρήση ασπαρτάμης για τρόφιμα που θερμαίνονται σε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών Κελσίου.
Υπάρχουν μάλιστα εικασίες που συνδέουν του σύνδρομο του κόλπου (GWI-Golf War Illness) με το οποίο επέστρεψαν πολλοί αμερικανοί στρατιώτες, με την κακή “αποθήκευση” coke-light σε μεγάλες θερμοκρασίες, η οποία δινόταν σε μεγάλες ποσότητες στους στρατιώτες, ώστε να γίνει πιο “ανεκτή” η διαμονή τους στην έρημο…
Επιπλέον η μεθανόλη αποσυντίθεται μέσα στο σώμα σε… φορμαλδεϋδη (formalin, χημικώς methanal) και οξύ μεθανίου (HCOOH: methansaure ή formylsaure). H φορμαλίνη (φορμαλδεϋδη, formalin) είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο, το οποίο προστίθεται μέσα στον οργανισμό και δεν αποβάλλεται.
Η ποσότητα φορμαλίνης που συγκεντρώνεται στον οργανισμό μέσω εκτεταμένης κατανάλωσης ασπαρτάμης, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις ποσότητες που μπορεί να “αποβάλλουν” διάφορα υλικά επίπλων. Επιπλέον και το οξύ μεθανίου είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες εάν βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος.
Π.χ. σύμφωνα με την ADI (Acceptable Daily Intake), την αποδεκτή ημερήσια “κατανάλωση”, η τιμή για τη μεθανόλη είναι 7,8 mg/d. Ένα λίτρο ποτού που περιέχει ασπαρτάμη αντί ζάχαρης, περιέχει περίπου 56mg μεθανόλης. Όσοι καταναλώνουν λοιπόν πολλά τέτοια αναψυκτικά φτάνουν σε ημερήσιες δόσεις των 250mg, που είναι 32 φορές πάνω από την “ανεκτή ημερήσια κατανάλωση”…
Συμπτώματα από δηλητηρίαση με μεθανόλη:
 • πονοκέφαλος
 • σφύριγμα στα αυτιά (βόμβος)
 • αναγούλα
 • πόνοι στο στομάχι
 • αισθήματα κόπωσης
 • ζάλη
 • κενά μνήμης
 • διαταραχές συμπεριφοράς κ.α.
Πιο συνηθισμένο και γνωστό ανάμεσα στα συμπτώματα είναι όμως η θολή όραση.
Η φορμαλδεϋδη είναι καρκινογόνα ουσία και προκαλεί καταστροφή του συνδετικού ιστού, βλάβες κατά την αναπαραγωγή του DNA, όπως και προβλήματα κατά την κύηση ή μετά τη γέννηση. Η έλλειψη ενός ενζύμου κάνει την επίδραση της στον άνθρωπο πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ότι σε άλλα θηλαστικά. (πράγμα που θέτει και πάλι το ερώτημα κατά πόσο είναιασφαλή τα συμπεράσματα που διεξάγονται από μελέτες ουσιών πάνω σε ζώα…)
Τέλος να πούμε πως κατά την θέρμανση και αποσύνθεση της ασπαρτάμης προκύπτει και DKP (Diketeropiperazin). Ουσία που συνδέεται με όγκους στον εγκέφαλο…
Είναι φυσικά εύλογο το ερώτημα γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν είναι γενικότερα γνωστές στο κοινό και γιατί δεν προστατεύονται οι καταναλωτές…
Το γεγονός και μόνο πως η FDA (με την οποία συνεργάζονται και τα ελληνικά πανεπιστήμια π.χ. στη φαρμακολογία, αλλά και οι ελληνικές υπηρεσίες έγκρισης φαρμάκων και ουσιών ) ενέκρινε τέτοιο συστατικό δείχνει
 • αφενός, πως επιχειρήσεις κολοσσοί σαν τη Monsanto καταφέρνουν να νομιμοποιούν βλαβερά συστατικά και επικίνδυνες πρακτικές και έχουν ιδιαίτερα “καλές διασυνδέσεις” με τις κρατικές υπηρεσίες και
 • αφετέρου πως η ιατρική και επιστημονική κοινότητα γίνεται αποδέκτης εσκεμμένα εσφαλμένων και παραποιημένων μελετών και πορισμάτων.
Υπάρχουν πολλές καταγγελίες -εμπεριστατωμένες- που αποδεικνύουν την παραποίηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων, την “απομάκρυνση” πειραματόζώων που είχαν εμφανίσει όγκους, όπως και την εσκεμμένη απόκρυψη αρχικών ή ενδιάμεσων μελετών, οι οποίες φανέρωναν επικινδυνότητα, και την αντικατάσταση τους από επόμενες /τελικές μελέτες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις “επικίνδυνες” (για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και την υπηρεσιακή έγκριση των ουσιών) παραμέτρους…
Έτσι σαν μια τελευταία πληροφορία για το “γλυκό δηλητήριο” ασπαρτάμη, να συμπληρώσω, πως μέχρι τη δεκαετία του ’70 συμπεριλαμβανόταν σε μυστική λίστα της CIA, ως ικανό μέσο για βιοχημικό πόλεμο…
Το παρόν δημοσίευμα, μολονότι βασίζεται σε κλινικές μελέτες, ιατρικές εκθέσεις και άλλα σχετικά δημοσιεύματα, σκοπό έχει την ενημέρωση και δεν καλύπτει πιθανόν τις “ιατρικές-επιστημονικές μεθοδολογίες”. Ας σταθεί όμως ως κίνητρο για να μελετήσουν οι ίδιοι πιο “εμπεριστατωμένα” και ας βρουν ένα τρόπο να μας προστατεύουν από επικίνδυνα χημικά σκευάσματα και πρόσθετα στη διατροφή μας (που η λίστα τους ξεπερνά αρκετές σελίδες και δεν περιορίζεται μόνο στην ασπαρτάμη), ΠΡΙΝ αυτά εγκριθούν…
και ΠΡΙΝ γίνουμε μεγαλύτερα θύματα της εμπορικής “ιατρικής”, της εμπορικής “επιστήμης” και της εμπορικής “διατροφής”…
Ευχαριστώ
Βίκυ Χρυσού
Πηγές, μεταξύ άλλων:
(1) G. Spelsberg, Essen aus dem Genlabor, Verlag Die Werkstatt, 1993
(2)www.aukrug.de
(3)www.augenauf-germany.de
Πηγή: vickytoxotis.blogspot.com
Share it:

Top Web News

Post A Comment:

0 comments: