To keep listening our Music PRESS HERE  

Don't Let This Happen Anymore! - Μαζική σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία

Share it:

Αλιείς και δύτες αιχμαλώτισαν, το Σαββατοκύριακο, δεκάδες δελφίνια στον όρμο του Ταϊτζί, στην Ιαπωνια, στο πλαίσιο της καθιερωμένης διαλογής θηλαστικών ενόψει της μαζικής σφαγής τους, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Η πρακτική έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2009 μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Όρμος». Παρά τη διεθνή κατακραυγή, οι Ιάπωνες συνεχίζουν απτόητοι.

Η Sea Shepherd έδωσε στη δημοσιότητα live stream από το σημείο, καθώς δελφίνια προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τα δίχτυα των ψαράδων. Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότερα από 200 ζώα παρέμειναν νηστικά επί τουλάχιστον τρεις ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής των δελφινιών που θα πωληθούν σε ενυδρεία και πάρκα ακόμη και προς 200.000 δολάρια το καθένα. Τα υπόλοιπα αναμένεται να θανατωθούν για το κρέας τους μέσα στις επόμενες ώρες.

Η απευθείας μετάδοση εικόνας από τον όρμο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς επωνύμους να καταδικάζουν και εκείνοι την πρακτική, την οποία οι Ιάπωνες υπερασπίζονται ως μέρος της παράδοσής τους.

 «Μου προκαλεί έντονη ανησυχία το απάνθρωπο κυνήγι δελφινιών. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εναντίον της αλίευσης» δελφινιών με αυτή τη μέθοδο, έγραψε στο Twitter η νέα πρέσβειρα της χώρας στην Ιαπωνία Κάρολαϊν Κένεντι. «Αγαπητή Ιαπωνία, πώς μπορεί μια τόσο εντυπωσιακή, υπέροχη, πανέμορφη χώρα να επιτρέπει τέτοιες αιματηρές αδικίες στον Όρμο; Σας παρακαλούμε, ελέγξτε τους δολοφόνους σας», έγραψε η γνωστή ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ.

Πριν από δύο χρόνια, ο δημιουργός του «Όρμου», ο ελληνικής καταγωγής Λούι Ψυχογιός, έστειλε στους 3.500 κατοίκους του Ταϊτζί DVD με το ντοκιμαντέρ μεταφρασμένο στα ιαπωνικά. Η κάμερα ακολουθεί μέλη οικολογικών οργανώσεων, τα οποία πασχίζουν να φθάσουν σε έναν -καλά φυλασσόμενο από ντόπιους αλιείς- απομονωμένο κολπίσκο, όπου κάθε χρόνο σφαγιάζονται χιλιάδες ρινοδέλφινα και φάλαινες. Ο Ψυχογιός και οι συνεργάτες του κατόρθωσαν να μαγνητοσκοπήσουν το αποτρόπαιο θέαμα με τη χρήση υποβρύχιων καμερών και τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων εξοπλισμένων με ειδικές κάμερες.

Όπως τότε πολλοί κινηματογράφοι επέλεξαν να μην προβάλουν την ταινία φοβούμενοι τις αντιδράσεις, έτσι και τώρα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης δεν κάλυψαν το κυνήγι των δελφινιών. Πάντως ορισμένα αναφέρθηκαν στα σχόλια της Κένεντι, τα οποία πολλοί καταδίκασαν - πάλι μέσω του Twitter. «Το κυνήγι των δελφινιών αποτελεί αλιευτική μας παράδοση. Αναρωτιέμαι εάν είναι σωστό ένας πρέσβης να το σχολιάζει», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια των χρηστών.


Μήνυμα απο τους Ανώνυμους για την Σφαγή των Δελφινιών 

Share it:

Greek Articles

Post A Comment:

0 comments: